Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoMASSE, D.; CHOTTE, J. L.; SCOPEL, E. (coord.). L'ingénierie écologique pour une agriculture durable dans les zones arides et semi-arides d'Afrique de l'Ouest. Montpellier: Comité Scientifique Français de la Désertification, 2015 Dossiers Thématique CSFD, n. 11

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoYOUL, S.; BARBIER, B.; MOULIN, C.-H.; MANLAY, R. J.; BOTONI, E.; MASSE, D.; HIEN, V.; FELLER, C. Modélisation empirique des principaux déterminants socio-économiques de la gestion des exploitations agricoles au Sud-Ouest du Burkina Faso. Biotechnologie, Agronomie Société et Environnement, Gembloux, v. 12, n. 1, p. 9-21, 1. trim. 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  09/01/2023
Data da última atualização:  21/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  FILIPPINI ALBA, J. M.; CRIZEL, G. R.; GIRARDI, C. L.; FLORES, C. A.
Afiliação:  JOSE MARIA FILIPPINI ALBA, CPACT; G.R. CRIZEL; CESAR LUIS GIRARDI, CNPUV; C. A. FLORES.
Título:  Precision viticulture focusing southern Brazil.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  International Journal of Advanced Engineering Research and Science (IJAERS), v. 9, n. 12, p. 542-553, Dec. 2022.
ISSN:  2456-1908
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  There are four main wine regions in Rio Grande do Sul state, Brazil: (1) "Serra Gaúcha"; (2) São Francisco Valley; (3) "Serra do Sudeste" and (4) "Campos de Cima da Serra". The region (1) is the oldest wine region of Brazil, related to Italian immigration in nineteen century. Regions (2), (3) and (4) are newer, showing similarities but soft changes in climate and soil conditions. Precision viticulture (PV) has advanced in these poles in the last 20 years. Different techniques related to precision viticulture in the context of the precision agriculture (PA) network of Embrapa, including soil mapping, physical properties sensors, remote sensing, spectrorradiometry and miscellaneous methods. Results suggest a medium technological development of PA in Brazil, with the most approaches related to grain production and few enterprises of growing fruit or viticulture, including PV. Most techniques considered an academic context or, in a few specific cases, the productive sector.
Palavras-Chave:  GIS; Mapping; Precision farming.
Thesaurus NAL:  Precision; Precision agriculture; Remote sensing; Soil; Wines.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150770/1/60IJAERS-10202257-Precision.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV19073 - 1UPCAP - DD
CPACT22514 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional